Sivas Kapsam Eğitim Kurumları

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

 
Kurumumuzda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 3 koldan yürütülmektedir. Bunlar: Mesleki Rehberlik , Eğitsel Rehberlik ve Kişisel ( Bireysel ) Rehberliktir.
 

Hangi Mesleği Seçmeliyim?

Gelecekteki mesleğimizi doğru belirlemek en önemli meselelerimizden bir tanesidir. Gelecekteki hayat tarzımız, yaşayış şeklimiz ve mutlu hissettiğimiz bir çalışma ortamı hayattan tat alma noktasında çok mühimdir. Bu nedenle seçeceğimiz meslek ve bu mesleği kazanmak için alacağımız kararlarda profesyonel bir yardım almak elzemdir. Öğrenci mesleğini belirlerken ilgi, yetenek ve yapmaktan keyif aldığı şeyleri harmanlayıp doğru mesleğini kendisi bulmakta zorlanabilmektedir. Bu noktada kurum rehber öğretmenlerimiz her öğrenci ile bire bir görüşmeler yapmakta ve öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini, yapmaktan hoşlandıkları aktivitelerinin farkına varmalarında yardımcı olmaktadır. Bu sayede öğrenci kendini tanımada iyi bir yol kat edip, geleceğini belirlemede daha doğru adımlar atmaya başlamaktadır.

Mesleğimi Seçtim Peki Buna Uygun Nasıl Çalışabilirim?

Öğrencimiz mesleğini belirledikten sonra bu bölüme yönelik nasıl çalışılması gerektiği, hangi derslerin üzerinde durulması gerektiği konusunda rehber öğretmenlerimiz öğrencimizi yönlendirir. Değişen sınav sistemi ile birlikte YKS sınavının içeriği konusunda bilgilendirerek TYT ve AYT oturumlarında hangi testlerin yapılması gerektiği, testlerin konularının neler olduğu ve bu konuları haftalık ders programı içeriğinde nasıl yer alması gerektiği gibi konularda öğrenciye rehberlik eder.

Kariyerimi Planlamada Her Şey Tamam, Ama Bu Süreçte Çok Fazla Kaygı ve Stres Yaşıyorum Bunu Nasıl Atlatacağım?

Öğrenciyi başarıya motive etmek, hedefleyeceği yeri kazanması konusunda inançlı ve güçlü tutmak rehberlik servisimizin en önemli amaçlarındandır.

Yoğun çalışma temposunun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkan kaygı, stres, vücudun yorgunluğu, uyku problemleri gibi durumlarda rehber öğretmenlerimiz o öğrencimiz ile birebir ilgilenerek öğrencimizin bu durumdan kurtulması konusunda yardımcı olur. Böyle durumlarda veli ile işbirliği yapılarak öğrencinin kaygı ve stresini minimuma indirmek hedeflenir; kaygıyı sıfıra indirmek hedeflenmez. Çünkü minimum düzeyde bir kaygı öğrenciyi hedefine ulaşmada dinç ve bilinçli tutar.